Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2020. december 2., szerda

Könyves Magazin

 

Egy könyvajánló oldalra invitállak, ahol naponta olvashatsz a könyves világ izgalmas és fontosabb eseményeiről és újdonságairól. 

Ez a KÖNYVES MAGAZIN, amely a Facebookon is elérhető. 


A mai legfrissebb hírek között pl. megjelent, hogy online elérhető a Paris Review című lap, amelynek a színház a központi témája.

A lapban Edward Hirsch így vall a költészet művészetéről: „Az írás kissé hasonlít a pszichoanalízishez. El kellene mennie oda, ahol ez pszichés gondot okoz. Suzan-Lori Parks a színház művészetéről vélekedik a következőképpen „Minden írás számomra kapcsolat. Nem érzem azt, hogy bárkivel bármit megtehetek, amit csak akarok..”

A lap új számában, egy csomó izgalmas írás mellett Dragomán György egy novellája is szerepel, pontosabban egy részlet a Máglyából.

Dragomán György 3. regénye, a Máglya, október elején jelent meg. 


A fülszöveg így kezdi az ismertetését:

“Mi történik, amikor egy ország felszabadul? Mindenki megkönnyebbül hirtelen, vagy cipeljük magunkkal a múltunk súlyát? Rituálisan elégették az elnyomás kellékeit, ám az emlékei megmaradtak: a titkokra nem derült fény, a reflexek pedig tovább működnek. Az agresszió kitörni készül, mert a temetetlen múlt fájdalmasan eleven…”

Ízelítőül egy részletet máris olvashatsz az író weboldalán keresztül a regényből: A fürdőruha

És még egy videó, melyben szintén e regény a téma: