Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2014. február 7., péntek

Kitalálod?

Jön a hétvége. Most rejtvényfejtésre, fejtörésre invitállak. Szokásos könyvajánlóm mellett egy oldalra hívom fel a figyelmet, mellyel a barátaidat is agytornára serkentheted.
Kölcsönözheted, igaz már legközelebb csak hétfőn:
Bóna Klára : Hány évig élt Matuzsálem? + 2999 kérdés : Agytorna rejtvényfejtőknek . - Bp. : Gondolat, 1989.
Dobrovolný, Bohumil* : Matematikai ki mit tud az IQ fejlesztésére . - [Debrecen] : Black & White, 1998 . - 150 p. : ill. Hársing Lajos (1925-)* : Ismerd meg agyadat : Játékos változatok az IQ témájára . - [Bp.] : Béta, 1990.
Kováts Andor* : Tini rejtvényszótár . - Debrecen : Méliusz, 2000.
Nagy IQ-tréner : 365 feladat, rejtvény és játék : [szerk. Ingo Stein, Thomas Wieke] ; [ford. Tímár Saci] ; [a rejtvényeket ... a magyar viszonyokhoz igazította Csík Csaba] . - [Budapest] : Ventus Libro, cop. 2009.


És az oldal, ahol nincsen semmilyen kép, vagy izgalmas leírás, csak két üres doboz. Ez az oldal lényege. Csak egyszerűen gépeljünk valamit a felsőbe és máris megjelenik fejjel lefelé a szöveg. Csak másoljuk ki és máris szétküldhetjük a gondolatainkat fejjel lefelé e-mailben, a facebookon, vagy bármilyen közösségi oldalon. Szerintem klasszul néz ki és még vicces is.
Fejjel lefelé

Az alábbi idézet megfejtését pedig várom a könyvtárban:
ɹǝʇǝd ɹǝllǝnɯ

˙sı ʇuǝʇsı zɐ uɐlɐʇ 'ʇǝɯlǝʇɹǝ ʞuǝnʇǝlǝ ʞǝnzzǝpǝɟlǝoɟ 'ʇɐʞuıɐƃɐsƃnzɐɥ ʞǝnzzǝldǝlǝl ʎƃoɥ 'ʇɹǝqɯǝ ʎƃǝ ʇɐɥʇɐƃzoɯ ɯǝlǝlǝɟ 'ǝɯzsǝƃǝoɹ 'ʇıɥ ǝlǝɟʎuɐɥ 'ɯǝlǝɹǝzs ɐ sǝ ƃɐsuɐlʇɐzɐɥ ɐ 'lɐlɐɥ ɐ 'sǝʇǝlǝnzs ɐ 'lɐpɐıp ɐ 'ʎuɐƃɐɯ ɐ 'ɯolɐʇɐɥ ɐ 'sɐʞnq ɐ uǝʎlıɯ 'ʞnɾlɐʇzsɐdɐʇƃǝɯ sǝ ʞuǝnɾlǝǝl ʇǝʇǝlǝ ɹǝzǝ ʞos uǝqʞuǝnʇǝlǝ uǝlʇǝʎƃǝ ʎƃoɥ 'ʞuǝnʎƃǝl ʞoƃɐpzɐƃ ʎƃoɥ ɯǝuɐɥ ',,ʞǝʇlǝʌűɯ,, ʎƃoɥ 'sǝɯǝpɹǝ ʇɹǝzɐ ɯǝu ıusɐʌlo