Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2012. október 25., csütörtök

Iskolai könyvtár: Kulcs a múlthoz, jelenhez és jövőhöz

Az iskolai könyvtárak sokoldalúak. Mindig is sokféleképpen támogatták az iskola tanulóit, pedagógusait. Mi könyvtárostanárok a múltban, a jelenben és a jövőben is hinni fogjuk, hogy hatékony, életközeli és gyerekbarát iskola nincsen jó iskolai könyvtár nélkül!
 Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete (IASL) kezdeményezésére 1999 óta a világ egyre több országában ünnepeljük októberben az iskolai könyvtárakat. Ebben az évben a 12/B osztályt hívtam könyvtárunkba egy
 FELOLVASÓ ÓRÁRA.
Igazgatónőnk, az osztály osztályfőnöke és magyar szakos tanárnője vállalta, hogy kedvenc könyvéből olvas fel a diákoknak. Így hallhattak részleteket Szabó Magda: Az ajtó, Umberto Eco: A rózsa neve és Paulo Coelho: Az alkimista című regényekből. Diákok is készültek, de az idő rövidsége miatt csak egy fiú tudott olvasni kedvenc, Napóleonról szóló könyvéből.
Ígérhetem azonban: folytatjuk!