Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2012. október 25., csütörtök

Európa Naptár

Az eddigi tanévek során 11-es diákjaink ingyenesen Európa naptárt kaptak. Most e kiadvány csak a weben keresztül érhető el. Érdemes kattintani, hiszen a weboldalon információkat találtok az Európai Unióról és azokról a szakpolitikákról, amelyek a 15-18 éves korosztály számára különösen fontosak, mint például a külföldi tanulás, a fogyasztói jogok, a környezetvédelem, valamint az egészséggel kapcsolatos
kérdések. Információkat kaphattok azokról a jogokról, amelyek az internethasználat során megilletnek benneteket és a weboldal a külföldi hívásokra vonatkozó roamingtarifákkal kapcsolatos tudnivalókra is felhívja a figyelmet.
A naptár az alábbi weboldalon érhető el:


Nyelvgyakorlás szempontjából is hasznos ez az oldal, hiszen akár párhuzamosan idegen nyelven és magyarul is olvashatóak az ismeretek.