Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2012. október 24., szerda

Események - Nyelvek európai napja

Szeptember 26.

2001 óta szeptember 26-a az európai nyelvek ünnepe. Európa a nyelvek tárháza: a 23 hivatalos nyelv a több mint 60 őshonos közösség regionális vagy kisebbségi nyelvével együtt valóságos „nyelvi tőkét” alkot, és ezt tovább gazdagítják a más országokból és kontinensekről származó lakosok nyelvei.
Az Európai Uniónak 23 hivatalos és munkanyelve van.  Ezek a következők: angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák és szlovén.
Az Európai Unió ösztönzi a nyelvtanulást annak érdekében, hogy elősegítse a kultúrák közötti megértést, valamint a társadalmi és – végső soron – az európai integrációt. Az idegen nyelvek elsajátítása remek módja annak, hogy jobban megértsük más emberek értékrendjét, kultúráját és viselkedését.

A 11/A, 12/B-s osztályok németes és angolos csoportjai vettek részt könyvtárunkban A nyelvek európai napja alkalmából szervezett könyvtárhasználatot gyakoroltató feladatmegoldó órákon.