Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2020. március 30., hétfő

Újabb weblapok olvasmányokhoz (Kosztolányi)


Az előző bejegyzés egy Shakespere mű színházi bemutatására invitált. A ma általam ajánlott weblap épp egy Shakespeare idézetet közöl a hét bölcsességeként:
"A rossz, mit ember tesz, túléli őt.
A jó gyakorta sírba száll vele." http://www.literatura.hu/
A LITERATURA oldal segít többek között az irodalomtörténetben elmélyedni, elsősorban Hegedűs Géza író portréi felhasználásával. Általa az egyetemes művészet jeles alakjainak megértése és megszeretése mindenki számára elérhető.
http://www.literatura.hu/

Tegnap volt 135 éve, hogy megszületett Kosztolányi Dezső, a XX. század első felének egyik legnagyobb írója, a Nyugat lírikusa. Munkásságát, művei elemzését itt olvashatod:            Kosztolányi Dezső

A blogomon keresztül egy kattintással eléred és olvashatod  a kötelező olvasmányokat. De létezik egy honlap http://hangoskonyv.net/),  ahol összegyűjtötték az interneten található, ingyen letölthető hangoskönyveket. Mindegyik hangoskönyv tartalmaz egy rövid bemutatót és képet is. A letöltések pedig minden esetben legálisak és mp3 formátumban érhetők el. Kosztolányitól az Édes Annát is megtaláljuk :
Édes Anna