Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2020. március 23., hétfő

Kezdünk


Kedves Olvasóm!
Ismét jelentkezem blogommal. Mivel iskolánk, így könyvtárunk is home office-ban működik, ezért innen szeretnék segíteni hasznos linkekkel, olvasmány és egyéb ajánlásokkal a tanuláshoz, tanításhoz, illetve a szabadidő eltöltéséhez.

Képtalálatok a következőre: otthoni tanulás

Először a LITERA weboldal
Hol találunk megbízható szak- és szépirodalom 
összeállítását idézem részleteiben.
Ha nem bírod megvárni, itt az egész cikket egyben is elolvashatod:

https://litera.hu/magazin/osszeallitas/olvasmany-lelohelyek.html


Mint könyvtárhasználati órán megimerted, több könyvtár és múzeum eleve rendelkezik digitális adatbázissal. Többek közt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is folyamatosan bővíti online tartalmait, de mindenképp érdemes megnézni az Országos Széchényi Könyvtár katalógus-hozzáféréseit is. Digitális Irodalmi Akadémia célja komplett életművek digitalizálása, ahol Ágh Istvántól Zelk Zoltánig meg lehet találni a legfontosabb kortárs és XX. századi szerzők életművéből jó néhányat. Szépirodalmi művek mellett az adott szerzőkhöz tartozó bibliográfiák és szakirodalmak is találhatók a honlapon.