Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2013. január 30., szerda

Továbbtanulás

Már könyvtárunkban! Felvi tájoló 2013
    A kiadvány olyan többlet információkat gyűjt össze, amelyek valódi segítséget adnak ahhoz, hogy a felvételire készülők részletesen megismerjék a szakokat és az elvégzésükkel megszerezhető tudást, képesítést. A karrierépítés a felvételi előtt kezdődik, tehát azt is érdemes végiggondolni, hogy az adott képzéshez milyen munkaerő-piaci kilátások és elhelyezkedési esélyek kapcsolódnak. A Tájoló a szakbemutatások mellett ezekre a kérdésekre is választ ad.

TARTALOM:
Felvi rangsorAz intézmények/karok rangsorai mellett 60 alapszak is versenyez egymással a különböző szempontok szerint.
Szakbemutatók:Felvételi statisztika 2012, szakon folyó képzés bemutatása, szakirányok és rokon szakok, továbbtanulás mesterképzésen, elhelyezkedés a diplomán túl, kereseti információk

A korábbi években megszokott praktikus információkon túl idén új fejezetekkel bővült a kiadvány:
- pályaorientációs tesztek és segédanyagok: képzési utak, ösztöndíjak, tanulási stratégiák - amik kézzel fogható segítséget adnak azok számára is, akik még nem teljesen biztosak a dolgukban, és azoknak is, akik már választottak szakot, de megerősítést szeretnének, hogy jól döntöttek;
- felvételi kisokos: gyakorlati oldalról a felvételi pontszámítás, menetrend, e-felvételi;
- hallgatói élet, legyen szó a tanulási módszerekről vagy az otthontól való elszakadásról, a karrierépítésről már a hallgatói évek alatt.

Jól jöhet egy sikeres ember tapasztalata is: a Tájolóban interjú olvasható Rácz Zsuzsával, a Terézanyu-könyvek szerzőjével arról, hogyan építhető fel egy sikeres karrier az önismeret útján.