Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2013. január 31., csütörtök


                     Kedves Olvasó!

Könyvtárszakos hallgatóként gyakorlatunkat töltjük a mai nappal utoljára az iskolai könyvtárban.  A következő könyveket ajánjluk figyelmedbe. Mi ezeket a könyveket nagy élvezettel olvastuk. Reméljük neked is megtetszenek és kedvet kapsz arra, hogy Jose Rodrigez dos Santos könyveit a kezedbe vedd!  (Helyben nem, de a Berzsenyi Dániel Könyvtárból kikölcsönözhetőek.) 
                   Üdvözlettel:  Dóra és Dorottya


 Az isteni formula - Einstein utolsó üzenete


Az Egyiptomi Múzeum lépcsőjén, Kairó kellős közepén, Tomás Noronhát megszólítja egy vadidegen nő. A neve Ariana Pakravan, iráni, és nála van egy régi, kiadatlan kézirat másolata. Ezen egy furcsa cím és egy rejtélyes vers áll.

A váratlan találkozás életveszélyes kalandokba sodorja Tomást, amelyek során belekeveredik az iráni nukleáris válságba és az Albert Einstein legfontosabb, ám befejezetlen tudományos felfedezése körüli bonyodalmakba.

Egy szerelmi történet, egy árulás, egy könyörtelen hajsza, egy spirituális keresés során jut el az olvasó minden idők legmisztikusabb felismeréséig. A regény a legfrissebb és leghaladóbb szellemű fizikai, kozmológiai és matematikai felfedezéseken alapszik. Az isteni formula megdöbbentő utazásra invitálja az olvasót; az úti cél az idők kezdete, az univerzum lényege, az élet értelme.


 
A 632-es kódex

„Mi lenne, ha tudnád, hogy már csak 4 perc van hátra az életedből?”

Ezzel a fantasztikus kezdéssel indít a könyv írója, mely által mindannyiunk kíváncsiságát felkelti a történet iránt.

A főszereplő, Tomas Noronha –akivel Az isteni formula c. könyv is találkozhatunk- történész és kriptoanalitikus egy új rejtéllyel találja szembe magát. Ezúttal Kolumbusz Kristóf valódi kilétét kutatja.

A regény eredeti történelmi dokumentumokon alapszik és döbbenetes időutazásra invitálja az olvasót, amely tele van kalandokkal, rejtélyekkel és legendákkal, leleplezett titkokkal és titokzatos jelekkel, csalóka látszatokkal és elhallgatott tényekkel.