Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2015. március 17., kedd

Stonehenge eredetiben és másképp

Az időszámításunk előtt 3000 és 2500 között épült Stonehenge-dzsel kapcsolatban rengeteg legenda és értelmezési magyarázat született az évszázadok folyamán. Tippelték már ősi druida szentélynek, gigantikus naptárnak, egy mára eltűnt civilizáció templomának, sőt a földönkívüliek keze nyomát is felfedezni vélték benne.
A brit régészek legújabb eredményei  szerint a Stonehenge egy emlékmű, amit a brit szigeteken élő népcsoportok közösen építettek, és az addig jórészt háborúskodásban élő törzsek egységét jelképezi.
Részletesen: A Stonehenge titka

Stonehenge mintájára Carhenge: Nebraskában egy férfi különös emléket állított az apjának. Autóroncsokból megépítette a Stonehenge pontos mását. Pont úgy, mint az eredeti Stonehenge esetében, itt is valami misztikum lengi körül az autóroncsokat. Aki nem jár éppen arra, az kattintson: 


Könyvtárunkból ajánlom:

UNESCO: A világ természeti csodái és kultúrkincsei (4.k. Nyugat-Európa, p. 98-105) - ALEXANDRA K. Pécs, 1998