Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2013. február 12., kedd

„Minden pénzem a Napba és a napenergiába fektetném. Micsoda energia! Remélem nem kell kivárnunk, míg az olaj és szén kifogy, mielőtt elérhetjük”.
Thomas Edison 1931

Nemrég jelent meg Véghely Tamás Napelemek és napelemrendszerek szerelése” c. szakkönyve, melyet komplex megújulóenergia-képzés kézikönyvként úgy állítottak össze, hogy alapvető útmutatást, hasznos gyakorlati tanácsot adjon a szakmunkások, szakoktatók, illetve a kivitelezők kezébe.
Szerzője több mint 15 éves tapasztalatával, a magyar megújuló energia (és napelem) ágazat egyik ismert és elismert szakembere. Az OZON TV Egyenlítő c. műsora mintegy 50 perces interjút készített vele, mely az alábbi linken megtekinthető:
A napkorszak szakija               

Könyvtárunkból a témához kapcsolódóan a következő köteteket ajánlom:
ü  Hanus, Bo : Napenergiával működő világítódiódák : beltéri és kerti alkalmazások, saját készítésű LED-világítások, nagy teljesítményű LED-ek a gyakorlatban . - Budapest : Cser K., 2012
ü  Kuhlmann, Nicole : Napenergia-hasznosítás : Napkollektoros, napelemes berendezések . - Bp. : Cser K., 2002
ü  Nemcsics Ákos : A napelem és fejlesztési perspektívái . - Bp. : Akadémiai K., 2001
ü  Themessl, Armin : Napkollektoros berendezések . - Budapest : Cser K., 2005 .