Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2012. november 8., csütörtök

100 éve született Gazdag Erzsi


„Mondom neked, légy boldog, / mert boldogok a dolgok: / a füvek és a fák... Érdemes itt még élni, és mindabban remélni, / mi eljöhet talán... "


A Berzsenyi Dániel Könyvtár szeretettel hív mindenkit  Gazdag Erzsi születésének 100. évfordulója alkalmából 2012. november 14-én Koszorúzásra (11.30 Jáki u. temető ), Emléktábla avatásra (16.30 Petőfi Sándor u. 45. ), majd Irodalmi estre és a Belémzsúfolódott a világ  című Gazdag Erzsi életútját bemutató kiállítás megnyitóra (17.00 órára  a Berzsenyi Dániel Könyvtárba ).  Az irodalmi esten Büki Boglárka előadásában Gazdag Erzsi versek hangzanak el: Ne mondjátok , Mondom neked… ,  Emberi beszéd , És szólok hozzád…

Vendégvárás
Jöjj el hozzám hétfőn,
De ne gyere későn!
Jöjj el hozzám kedden,
Hadd nőjön a kedvem!
Jöjj el hozzám szerdán,
Kopogtass a meggyfán!
Csütörtökön jönnél,
Tán még itthon lelnél.
Pénteken a kedvem
Szétgurul a kertben.
Szombaton, barátom,
A világot járom.
Vasárnap, vasárnap
Engemet is várnak