Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2014. január 28., kedd

Könyvajánló Annamaritól

Sziasztok, Keibinger Annamária vagyok, a Nyugat-magyarországi Egyetem Bölcsészettudományi karának másodéves hallgatója, nálatok végeztem kötelező könyvtári gyakorlatomat. Szeretnék két frissen megjelent könyvet szíves figyelmetekbe ajánlani!
1.Mihail Gorbacsovtól a Szemtől szemben önmagammal. Elsősorban olyanoknak ajánlanám, akik szeretik a politikát, és otthon vannak a témában, vagy esetleg szeretnék beleásni magukat. Nagyon jó könyv, kifejezetten érdekes én mindenféleképpen be fogom szerezni! Szeretném felcsigázni az érdeklődéseteket és erre véleményem szerint a legjobb, ha idézem Gorbacsov gondolatait a könyvével kapcsolatban:
"Ez az írás különbözik minden eddigi könyvemtől. Nem memoár, azt már sok évvel ezelőtt megírtam, igaz, ebben is akadnak olyan részek, melyek a memoárokra emlékeztetnek. A könyvnek nincs szigorú szerkezete. Nem regény, de nem is történelmi eszmefuttatás. Ez az én elbeszélésem a mi életünkről - írja Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó elnöke könyvének előszavában. A XX. század második felének talán legmeghatározóbb politikai személyisége megrendítő visszaemlékezésében bepillantást enged személyes sorsának történéseibe csakúgy, mint korának nagypolitikai eseményeibe és kulisszatitkaiba. A konkrét tények tárgyilagos ismertetése mellett mindvégig érzékelhető a személyes, olykor elfogult hangnem; önvizsgálata a büszkeség és a sértettség, a kritika és az önkritika sajátos elegye. Mindeközben hol az információk hitelességét alátámasztó szikár stílussal, hol a sok tragédiát megélt ember nézőpontjából, drámai erővel jeleníti meg azokat az eseményeket, melyek meghatározták életének legfontosabb szakaszait. A könyv lapjain egy nagyszabású átalakítási programmal fellépő, elhivatott politikus pályája mellett kibontakozik az időnként hibás döntéseinek kiszolgáltatott, esendő ember egyenlőtlen küzdelme a világgal és önmagával."

2.David Beckham könyve ,aminek a címe természetesen David Beckham, szóval egy önéletrajzról beszélhetünk. Elsősorban futballista karrierjének kulisszái mögé, a backstage-be enged bepillantást.
David Beckham a világ leghíresebb futballikonja. Idén májusban fejezte be hihetetlenül sikeres pályafutását, melynek során olyan csapatok mezét viselte büszkén, mint a Manchester United, a Real Madrid, az LA Galaxy, az AC Milan, a Paris Saint-Germain és az angol válogatott. Szülőhazája nemzeti csapatának 58 alkalommal volt kapitánya, összesen 115 válogatott mérkőzéssel, ami a legmagasabb szám, amit angol mezőnyjátékos valaha elért. színes és üstökösszerűen felívelő karrierjét éppúgy jellemezte a hatalmas gólok és világ minden táján elért, kiemelkedő eredmények fölött érzett kitörő lelkesedés, mint a nagy kudarcok által kiváltott csalódások, de mindezek ellenére Beckham a pályán és a pályán kívül is korunk egyik legkedveltebb embereként búcsúzott a rivaldafénytől. Ebben a fotókkal gazdagon illusztrált könyvben húsz éves futballpályája legfontosabb eseményeiről mesél nekünk, bepillantást engedve a kulisszák mögé.


Nagyon remélem, hogy az általam ajánlott két 2013-as könyv felkeltette az érdeklődéseteket és beszerzitek őket!