Meghívó

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: a könyv sokkal jobb volt".

Paulo Coelho


2013. november 26., kedd

Élménybeszámolók Erdélyből

Pataki László:
„Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy Erdélybe utazhattam. Magammal vittem szuper fényképezőgépemet, hogy végig fotózhassam az utat. Már az út előtt is blogot készítettem, ahová az eddig készült képeket tettem. Most kíváncsian vártam, hogy tudok-e különleges pillanatokat, természeti látványokat megragadni. A programok közül a természeti tájak tetszettek a legjobban: a Tordai-hasadék a sziklákkal, a csordogáló patakocskával, rajta függőhidakkal, a Zsil völgyének szorosa, ahol a kanyargó út során jobb és bal oldalon található vízesések, a csodálatos őszi színekben pompázó erdők látványáról nem tudtam levenni a tekintetemet, folyton arra gondoltam, hogyan is lehetne megörökíteni mindezt. Kérésemre megállt a buszunk a legszebb vízesésnél, melyet több oldalról, ráközelítve is le tudtam fotózni. Természetesen kedvenc képeim között ez is szerepel a fotókiállításon iskolánk galériájában.
Balogh Máté:
Az erdélyi táborunk során megdöbbentő élményem volt testvériskolánk diákjaival való találkozás. Nem gondoltam volna, hogy ezek a velem hasonlókorú fiatalok milyen szépen beszélik közös anyanyelvünket tőlünk 1000 km-re egy más ország határain belül. Néha ugyan használtak számomra érdekes szavakat is pl. jöttök helyett jösztök, de örültem, hogy nyelvi akadályok nélkül megértettük egymást akkor is, és azóta is a Facebookon.
Nagy Dávid:
A legnagyobb élményem Vajdahunyad várához fűződik. Itthon is érdekel a harcművészet, szeretem kipróbálni magamat katonai tevékenységekben. Ezért nagyon örültem, mikor a várban nem csak a kiállításokat néztük meg, hanem a Hunyadi Lovagrend bemutatója után nyilazhattam és kezembe vehettem egy igazi kardot, sőt vívhattam is vele.
Doma Ernő:
Nagyon örültem, hogy utunk során eljutottunk Tordára a sóbányába. A sóbányászat történetének, a bányászok nehéz munkakörülményeinek megismerése mellett érdekes volt látni, hogy a sóbánya ma turisztikai látnivalóként és gyógyhelyként működik. Észrevétlenné teszik a gyógyulást a színház, a ping-pongozási, csónakázási lehetőség. Hihetetlen volt a bánya belsejében a több emeletnyi szintkülönbség, a sókicsapódások nyomai a korlátokon, falakon, a sózuhatag, vagy akár a visszhang.
Boros Bálint:
Fantasztikus volt számomra a Retyezát túra. A Déli-Kárpátok festői tájának látványa, a magashegység meredek oldalai mindörökre felejthetetlenek lesznek. Itthon a legmagasabb csúcs is csak 1014 m-es, még ott sem jártam. E tábor során viszont 1700 m-ig jutottam. Szeretnék mindenképpen visszamenni és a legmagasabbról letekinteni a Kárpátok vonulataira.